22 februari 2019 1 minuut

Ontdek de webdesign trends voor 2019!

#webdesign
Thuy Thumb
Julie Color Sm

Wat staat er op het webdesign-menu voor 2019? Wij geven jullie alvast enkele verwachtingen mee voor het nieuwe jaar zodanig dat jullie een voorsprong kunnen maken op de concurrentie!

Trend 1: Minimalistisch en flat design

Strakke en minimalistische designs zijn hot en blijven het digitale landschap in 2019 veroveren. Dergelijke designs zijn tijdloos en straight to the point waardoor bezoekers onmiddellijk vinden wat ze zoeken op jouw site.

In een vorig blogartikel hebben we reeds vermeld dat de laadsnelheid van een website steeds belangrijker wordt in 2019. Een minimalistisch design zorgt ervoor dat jouw website snel kan inladen. Dit heeft een rechtstreekse positieve invloed op jouw score in zoekmachines zoals Google.

Trend 2: Grijp de aandacht met grote headers

Maak gebruik van headers die schreeuwen om aandacht! Het gebruik van grote, vette titels en taglines zorgt ervoor dat jouw boodschap in één oogopslag wordt gelezen op jouw site. Door tekstwaardering op de juiste manier aan te pakken zorg je ervoor dat jouw bezoeker geleid wordt door jouw website.

Cosh Blog

Trend 3: Maak gebruik van geometrische vormen

Denk je aan jouw lessen meetkunde bij het horen van geometrische vormen? Dan ben je op het juiste spoor. We hebben het inderdaad over vormen zoals driehoeken, vierhoeken, cirkels etc. Deze trend kent zijn opkomst reeds sinds 2016. In 2019 wordt het populairder dan ooit. Geometrische vormen kunnen emoties opwekken in jouw design. Rechthoekige vormen worden geassocieerd met stabiliteit terwijl cirkels juist eenheid representeren.

Trend 4: Geschreefde lettertypes

Hoewel men altijd heeft beweerd dat geschreefde lettertypes voor printmedia zijn en schreefloze lettertypes voor online toepassingen, pakken we dit jaar ook verder uit met headers/titels in geschreefde fonts. Deze hebben een decoratieve look en zorgen ervoor dat jouw boodschap op een elegante wijze extra in de kijker staan.

Henry Houser Blog

Trend 5: Heldere kleuren en kleurverloop

Het gebruik van heldere kleuren zorgt ervoor dat jouw site opvalt. Daarnaast kan je ook gebruik maken van kleurverloop in het ontwerp van websites. Deze zorgen voor een dynamische, jonge uitstraling. Iets dat we graag horen bij Digital Pulse.

Ben je op zoek naar een professioneel website design of webshop design? Vertel ons over jouw nieuw project en wij plannen graag een afspraak in!

Ja, ik wil mijn website vernieuwen!

Stay updated!
Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste digitale trends, tips & tricks, interessante events en seminaries? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Schrijf mij in!