10 december 2018 2 minuten

Is jouw website klaar voor 2019?

#webdesign #webdevelopment
Thuy Thumb

Heb je een hoge bouncerate? Kent jouw website een dalend aantal bezoekers? Heb je weinig of bijna geen conversie? Misschien is het tijd om jouw website klaar te stomen voor 2019 met de laatste digitale trends!

Wat in 2018 hot was, kan in 2019 al not done zijn. In de wereld van webdesign gaat het niet enkel over het hebben van een website die grafisch mooi is, maar ook over de bijkomende algoritmes en best practices op vlak van marketing. Zo kan je ervoor zorgen dat jouw site scoort.

Een gedateerde website zorgt namelijk voor heel wat nadelen: daling in vertrouwen van jouw klant, verlies van concurrentiekracht, trage of instabiele website, … Bijgevolg: een website die niets opbrengt.

Natuurlijk gunnen we dit niemand toe! Daarom geven we jou reeds vier tips mee die je moet kunnen afvinken om ervoor te zorgen dat jouw site 2019-proof is.

Contact

1. Snelheid: Houd jouw website snelheid in de gaten

53 % van bezoekers haken af na 3 seconde op een site. Als het dus langer duurt dan drie seconden om jouw site te laden, dan heb je een probleem! Snelheid wordt steeds belangrijker in 2019. Google heeft het al jaren over het belang van de snelheid van een site. Al vanaf 2009 met hun initiatief ‘Let’s make the web faster’ en ‘Speed Matters’ proberen ze al jaren het belang hiervan te beklemtonen. De laatste toevoeging van Google is de Mobile Speed score in Google Ads in Juli 2018.

Waarom zijn snelle websites beter? Ze zorgen voor een betere user experience en helpen jouw site hoger te scoren in Google. Een snelle site is ook noodzakelijk gezien we steeds meer mobiel surfen. Dit betekent dat websites vlugger ingeladen moeten worden via 3G.

2. Artificial Intelligence marketing: voice search marketing en chatbots zijn onmisbaar

AI blijft een grote rol spelen in 2019. Consumenten gaan voice search gebruiken om een antwoord te vinden op hun vragen. Daarbij moeten ze 24/7 geholpen worden. Heb je al jouw site geoptimaliseerd voor voice search? Is er een chatbot integratie voorzien om jouw klanten te bedienen op het moment dat ze jou nodig hebben? Nee? Misschien is het tijd om dit te overwegen!

Enkele tips om jouw website AI-ready te maken in 2019:

- optimaliseer jouw SEO voor voice search: om ervoor te zorgen dat jouw website in voice search resultaten terecht komt, moet je beschikken over een uitstekende SEO strategie. Maak bijvoorbeeld een FAQ pagina voor on-site SEO met de juiste zoekwoorden.

- integreer een chatbot! Oswald is een voorbeeld van een all-in-one chatbotplatform. Het maakt het mogelijk om chatbots te trainen, bouwen, testen en deployen. Voor meer info: https://www.oswald.ai/

3. Denk Mobile first

Mobile first is meer dan een mobielvriendelijke site. Het gaat een stap verder. In plaats van eerst een desktop design te maken, start mobile first met een design voor de mobiele toestellen. Mobile first is eerst en vooral voor jouw bezoekers belangrijk, maar dan heb je ook Mr. Google. Eerder dit jaar heeft Google reeds het algoritme verandert voor mobile first indexing.

Met de Mobile-first indexing doorzoekt Google eerst de mobiele versie van jouw site en dan pas de desktop versie. Op deze manier bepaalt Google de mobiele score. Uiteraard blijft de desktop versie nog van belang, maar geen mobiele site of een niet-mobielvriendelijke site hebben heeft een negatieve impact op jouw zoekmachine score.

4. Video blijft hot

Video blijft een belangrijke trend in 2019. Het gebruik van video’s heeft reeds aangetoond een positief effect te hebben op de conversie van een site. Video’s grijpen onmiddellijk de aandacht van bezoekers. De Millennials en GenZ consumenten houden van video’s. Het succes van Youtube toont aan dat video tegenwoordig onmisbaar is. Creëer video content (live-video’s!!!) en deel ze op jouw social media kanalen!

Wil je weten of jouw website nog zal scoren in 2019?

Contacteer ons!

Stay updated!
Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste digitale trends, tips & tricks, interessante events en seminaries? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Schrijf mij in!