28 juni 2023 4 minuten

Waarom Craft Commerce de beste keuze is voor je webshop.

#craftcommerce
Arne Vandewaelle
Julie Color Sm

In de steeds evoluerende wereld van e-commerce is het essentieel voor bedrijven om gebruik te maken van een flexibel en betrouwbaar e-commerceplatform. Eén van de platformen die aan deze eisen voldoet is Craft Commerce.

In dit artikel zullen we de belangrijkste voordelen van Craft Commerce bespreken en waarom het de moeite waard is om te overwegen voor jouw e-commerceproject.

Wat is Craft Commerce?

Craft Commerce is een geavanceerd e-commerceplatform dat een uitbreiding is op Craft CMS. Het biedt zowel starters als grote ondernemingen de mogelijkheid om op maat gemaakte online winkels te bouwen met flexibiliteit en aanpasbaarheid als kernprincipes.

Prenuptia shop

De voordelen van Craft Commerce

1. Flexibiliteit en aanpassingsvermogen

Eén van de meest opvallende voordelen van Craft Commerce is de flexibiliteit en aanpasbaarheid die het biedt. Het platform is gebaseerd op Craft CMS, een krachtig contentmanagementsysteem, waardoor je volledige controle hebt over de structuur, inhoud en functionaliteiten van jouw online winkel. Je kunt de webshop op maat ontwerpen en aanpassen aan jouw specifieke behoeften, zonder beperkt te zijn door gelimiteerde sjablonen of functionaliteiten.

2. Gebruiksvriendelijke interface

Craft Commerce staat bekend om zijn intuïtieve en gebruiksvriendelijke interface, die het beheer van e-commerceactiviteiten vereenvoudigt voor zowel beginners als ervaren gebruikers. Door de intuïtieve interface is het mogelijk producten, bestellingen, kortingen en andere aspecten van jouw online winkel op een eenvoudige manier te beheren.

Met de editor kunnen productbeschrijvingen, pagina-inhoud en andere tekstuele elementen gemakkelijk worden opgemaakt zonder enige kennis van codering. Dit maakt het beheer van inhoud en het creëren van aantrekkelijke pagina's eenvoudig en toegankelijk, vooral voor gebruikers zonder technische achtergrond.

3. Schaalbaarheid

Het platform is ontworpen om te groeien en te evolueren met de behoeften van jouw bedrijf, ongeacht de omvang of complexiteit van jouw online winkel.

Craft Commerce maakt gebruik van een modulair systeem dat flexibiliteit en uitbreidbaarheid mogelijk maakt. Het stelt gebruikers in staat om functionaliteiten toe te voegen en aan te passen door middel van plugins en maatwerk programmatie. Hierdoor kan een winkel na verloop van tijd worden uitgebreid met nieuwe functionaliteiten en mogelijkheden, zonder dat dit ten koste gaat van de stabiliteit of prestaties.

Bovendien is Craft Commerce geschikt voor zowel kleine start-ups als grote ondernemingen. Het kan gemakkelijk worden aangepast aan de specifieke eisen van jouw bedrijf en ondersteunt een aanzienlijk aantal producten en transacties. Of je nu begint met een bescheiden assortiment of een uitgebreide catalogus hebt, Craft Commerce groeit mee en is een schaalbaar platform.

4. Integratie met Content Management System

Door het naadloos integreren van Craft Commerce in Craft CMS, kan je productinformatie, marketingcontent en andere website-inhoud op één plek beheren. Dit betekent dat je geen aparte systemen hoeft te gebruiken en content op meerdere platforms hoeft te dupliceren, waardoor je tijd bespaart.

Door je e-commerce winkel en contentbeheer te integreren, kun je een naadloze en consistente merkervaring bieden aan je klanten. Je kunt de look, feel en tone-of-voice van je merk consistent houden over je productpagina's, blogs, landingspagina's en andere inhoud, waardoor een uniforme merkbeleving ontstaat.

5. Uitgebreid productbeheer

Het platform biedt uitgebreide productbeheerfuncties die het gemakkelijk maken om jouw productcatalogus te beheren.

Je kunt eenvoudig producten toevoegen, bewerken en categoriseren, evenals productvarianten en attributen beheren. Bovendien ondersteunt Craft Commerce ook complexe productrelaties, zoals upsells, cross-sells en gerelateerde producten, waardoor je een geavanceerde winkelervaring kunt creëren voor jouw klanten.

Prenuptia productbeheer

6. Sterke marketing- en promotietools

Om de verkoop te helpen stimuleren biedt Craft Commerce verschillende functionaliteiten voor marketing- en promotiedoeleinden.

  • Kortingscodes en coupons: via het CMS is het eenvoudig om kortingscodes en coupons te maken en te beheren. Je kunt kortingsregels instellen op basis van verschillende criteria, zoals producten, orderwaarde, klantgroepen, enzovoort. Dit stelt je in staat om speciale aanbiedingen, seizoenskortingen en andere promoties te creëren om klanten aan te moedigen tot aankoop.
  • Productaanbevelingen: het is mogelijk geavanceerde productaanbevelingen te maken op basis van het gedrag van de klant, zoals eerder bekeken of gekochte producten. Hierdoor kunnen gerichte aanbevelingen worden gedaan aan klanten, waardoor de kans op cross-selling en upselling wordt vergroot.
  • Geavanceerde prijsstelling: Craft Commerce biedt flexibele opties voor prijsstelling, waaronder prijsoverlays, groothandelsprijzen, gelaagde prijsstructuren en dynamische prijsstelling. Dit stelt bedrijven in staat om prijsstrategieën toe te passen op basis van verschillende klantsegmenten, hoeveelheden en andere criteria.
  • Productfeeds en integraties: het platform biedt integraties met populaire marketingtools en platforms, zoals Google Shopping, Facebook-productcatalogus en e-mailmarketingdiensten. Hierdoor kun je eenvoudig productfeeds genereren en synchroniseren met externe kanalen, waardoor de zichtbaarheid van jouw producten wordt vergroot.
Bezoekers kochten ook grizo

7. Veilig en betrouwbaar

Craft Commerce legt een sterke nadruk op veiligheid en betrouwbaarheid, omdat het essentieel is voor elke e-commerceactiviteit. Het platform implementeert verschillende beveiligingsmaatregelen en biedt functies om de integriteit van online winkels te waarborgen en klantgegevens te beschermen.

Door middel van versleuteling, regelmatige beveiligingsupdates, gebruikersbeheer en een toegewijde ontwikkelingsgemeenschap biedt Craft Commerce een veilige en betrouwbare omgeving voor bedrijven om hun e-commerceactiviteiten te beheren en de gegevens van klanten te beschermen.

8. Craft community

Craft heeft een grote community aan developers die helpen met de ondersteuning en de groei van Craft CMS & Craft Commerce. Naast de community is er ook een zeer gedetailleerde documentatie met voorbeelden om een developer te helpen bij het opzetten van een online winkel.

9. Integratiemogelijkheden

Door een integratie te doen met betalingsgateways, verzenddiensten, e-mailmarketingplatforms, PIM, ERP- en CRM-systemen, ... stelt het je in staat om een geïntegreerd ecosysteem van tools te creëren die je helpt bij het beheren en automatiseren van verschillende aspecten van je e-commerceactiviteiten. Dit kan leiden tot een geoptimaliseerd bedrijfsproces waar gegevens naadloos uitgewisseld kunnen worden en handmatige taken vermeden kunnen worden en fouten verminderd kunnen worden.

Integraties met andere systemen kun je de klantbeleving verbeteren. Bijvoorbeeld, door te integreren met een CRM-systeem kun je gepersonaliseerde aanbiedingen en communicatie leveren op basis van klantgegevens en interacties.

De integratiemogelijkheden zorgt ervoor dat Craft Commerce kan meegroeien met je bedrijf en evolueren volgens je behoeften. Je kunt nieuwe integraties toevoegen of bestaande integraties aanpassen naarmate je bedrijf groeit en je vereisten veranderen.

10. Updates en verbeteringen

Het Craft Commerce-team heeft een sterke toewijding om het platform voortdurend te verbeteren en te laten evolueren. Door regelmatige updates en verbeteringen zorgen ze ervoor dat Craft Commerce up-to-date blijft met de nieuwste technologieën, trends en behoeften van e-commercebedrijven.

Daarnaast luistert het ontwikkelingsteam van Craft Commerce heel sterk naar zijn community. Zo wordt de feedback van gebruikers opgenomen bij het implementeren van verbeteringen.

Conclusie

Je merkt het, bij Digital Pulse zijn we grote fan van Craft Commerce!

Het is een indrukwekkend e-commerceplatform dat de kracht en flexibiliteit van Craft CMS combineert met uitgebreide e-commercefuncties.

Met de mogelijkheid om jouw online winkel op maat te ontwerpen en aan te passen, uitgebreide productbeheerfuncties, krachtige winkelwagen- en betalingsverwerkingsmogelijkheden, flexibele verzendopties en gedetailleerde rapportage en analyse, biedt Craft Commerce alles wat je nodig hebt om een succesvolle online winkel op te zetten.

Of je nu een klein bedrijf bent dat net begint met e-commerce of een gevestigde onderneming die op zoek is naar een schaalbare oplossing, Craft Commerce is de oplossing!

Overtuigd? Plan vrijblijvend een gesprek in!

Contacteer ons!

Stay updated!
Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste digitale trends, tips & tricks, interessante events en seminaries? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Schrijf mij in!