07 september 2023 1 minuut

Een blik op Craft 4.5

Niels website

Craft 4.5 werd vorige week gereleased en de update brengt enkele nieuwe verbeteringen met zich mee voor copywriters. In deze blogpost nemen we de laatste verbeteringen van Craft CMS onder de loep.

Gradicons

Gradicons, ook gekend als een avatar met de inititialen van de naam van de gebruiker worden nu standaard toegekend aan gebruikers die nog geen profielfoto hebben geüpload.

Activity indicators

Activity indicators

De gradicons of avatars spelen een grote rol in de volgende nieuwe feature, namelijk activity indicators. Een activity indicator is een melding die bovenaan tevoorschijn komt in de page header als een andere gebruiker op hetzelfde moment bezig is met het bewerken van de pagina. Op deze manier zorg je ervoor dat je elkaars bewerkingen niet overschrijft. Meer zelfs, als je hovert over de avatar zie je perfect wat je collega aan het bewerken is.

Element filters

In een eerdere release konden we kennis maken met de element filters. Deze filters lieten ons toe om een set van elementen te filteren op basis van een hele resem aan parameters. Deze functionaliteit werd nu verfraaid doordat het nu mogelijk is om deze filterset te delen. Zo kan je de nu aan de hand van een url het resultaat delen met je collega’s.

Validation summaries

Nog een laatste optimalisatie voor copy writers zijn de validation summaries. Wanneer een entry niet kan worden bewaard krijg je bovenaan de pagina een volledige oplijsting met de desbetreffende foutmeldingen. Iedere foutmelding linkt telkens door naar het veld waar de fout zich voor doet.

Validation summary

Dit waren enkele van onze favoriete wijzigingen binnen de update naar Craft 4.5. Wij zijn nu al fan, jij ook?

Meer weten? Neem contact op!

Stay updated!
Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste digitale trends, tips & tricks, interessante events en seminaries? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Schrijf mij in!