Hoeveel budget heb je nodig voor Google Ads?

Hoeveel budget je nodig hebt voor Google Ads is afhankelijk van verschillende factoren:

  • Hoeveel marketingbudget heb je? Hoeveel kan je hiervoor aan Google Ads besteden?
  • Hoeveel soorten producten en diensten heb je? Een groter aanbod zal logischerwijze ook resulteren in meer advertenties en zoekwoorden en dus in meer budget.
  • Heb je een grote concurrentie in je markt? Zullen je zoekwoorden met andere woorden meer kosten?
  • Heb je tijdens het jaar bepaalde pieken in je verkoop? Denk bv. aan seizoensgebonden producten of diensten die in een bepaald seizoen meer vraag krijgen. Bij deze pieken kan je jouw budget voor Google Ads ook iets verhogen.

Deze factoren bepalen het budget voor Google Ads, al kunnen we wel een bepaalde richtlijn meegeven. Start bv. met een budget van €200 - €300 per maand en bekijk welke resultaten hier uitkomen. Haal je hier goede resultaten uit en kan je nog meer budget vrijmaken voor Google Ads? Dan kan het zeker een mogelijkheid zijn om de budgetten van de advertenties te verhogen. Heb je echter maar 1 product of dienst die je aanbiedt en heb je hier niet zoveel zoekwoorden voor? Dan zal €300 wellicht te veel maandbudget zijn. Start hier dan eerder met €50 - €100 per maand. Het is dus afhankelijk van bedrijf tot bedrijf en welke producten of diensten je aanbiedt.