Zeticon

Project

Digitaal informatieplatform

Zeticon biedt schaalbare, flexibele en performante SaaS-
oplossingen voor het opladen en beheren van gestructureerde en niet-gestructureerde informatie. M.a.w.: slimme oplossingen voor jouw uitdagingen rond digitale assets.

Door de groei van hun bedrijf was er nood aan een nieuwe website. Bij Digital Pulse stonden we in voor het website design en het website development van deze nieuwe website in Craft CMS. Daarbij namen we ook het SEO luik voor onze rekening.

Klant
Zeticon
Jaar
2021
Service
Web­si­te design, Web­si­te development, Craft CMS, SEO
Bezoek de website
Zeticon home
Zeticon3

Ver­schil­len­de contactpunten

De oude website van Zeticon voldeed niet meer aan de wensen en noden van het groeiende bedrijf. De structuur van de oude website was niet meer van toepassing en er kwamen ook zeer weinig leads binnen. Met deze 2 voornaamste werkpunten gingen we aan de slag voor de nieuwe website. Er werd een nieuw webdesign op gesteld die terug matchte met het bedrijf en hun klanten.

Om zo laagdrempelig mogelijk leads te verzamelen, werd geopteerd voor verschillende contactpunten. Enerzijds heb je het contactformulier die te vinden is op de contactpagina, met daarnaast ook nog enkele andere contactgegevens. Anderzijds heb je ook een demopagina, waar de bezoeker een demoaanvraag kan indienen. Op verschillende pagina's doorheen de website wordt gelinkt naar ofwel de contactpagina of de demopagina, zodat er snel contact kan opgenomen worden indien nodig.

Het aanbod van Zeticon werd op de nieuwe website in een nieuw jasje gestoken. Onder toepassingen vind je het specifieke aanbod dat Zeticon kan voorzien voor hun klanten. Hun extra services werden opgenomen onder 'Diensten' en bij 'Oplossingen' zie je hoe Zeticon bedrijven kan helpen in zowel de publieke sector, privésector als bij verschillende industrieën. Zo worden hun doelgroep ook telkens aangesproken op de website en zorgt dit voor een grotere kans op contactopname.

Bij hun cases kan je zowel filteren op sector als op hun aanbod en ook op hun blogpagina kan je filteren op bepaalde tags. Er werd dus telkens zoveel mogelijk gedacht in functie van de bezoeker en waar hij/zij naar op zoek is. Daarnaast kan Zeticon zelf gemakkelijk content toevoegen aan de site in Craft CMS, waardoor ze snel nieuwe informatie kunnen meegeven aan hun bezoekers en klanten.

Ik wil ook zo een website
Zeticon1
Zeticon2

Search Engine Optimalisatie (SEO)

Om ervoor te zorgen dat de website van Zeticon goed gevonden wordt, wordt de content zo goed mogelijk afgestemd op wat de bezoeker zoekt in de zoekmachines. Daarnaast wordt er ook metadata toegevoegd aan de website, ter ondersteuning van deze content. De metadata zorgt ervoor dat de zoekmachines de content op de website beter kunnen analyseren en begrijpen. Deze metadata wordt ook getoond in de zoekresultaten wanneer een zoeker een zoekopdracht ingeeft in Google. Het is dus belangrijk dat de metadata en de content goed op elkaar afgestemd worden, zodat dit voor zowel de bezoeker als de zoekmachines leesbaar is. Daarnaast is ook de structuur en de interne links van de website belangrijk. Door de website gebruiksvriendelijk op te bouwen en door de verschillende pagina's aan elkaar te linken, kan de bezoeker gemakkelijk doorheen de website navigeren. Ook voor de zoekmachines is het belangrijk om te weten hoe de website precies in elkaar zit en welke pagina's aan elkaar gelinkt zijn.

Aangezien Zeticon een bestaande website had, was het belangrijk om een redirect plan op te stellen. In dit plan wordt bepaald welke nieuwe URL het beste past bij een oude URL. Iedere oude URL wordt één per één geanalyseerd en gekoppeld met een nieuwe URL. Zo gaat er zeker geen SEO-waarde van de oude website verloren en wordt deze doorgegeven aan de nieuwe website.

Om alle data te capteren en te kunnen analyseren, werd een Google Analytics account gekoppeld aan de website. Er werden verschillende conversies ingesteld in Google Analytics via Google Tag Manager om zo te weten welk soort bezoekers voor het meeste conversie zorgen. Denk bv. aan het invullen van het contactformulier, demoformulier, nieuwsbriefformulier, een klik op het e-mailadres, telefoonnummer, ... Allemaal belangrijke doelen op de website die we zeker willen opvolgen.

Let's meet Nicholas

Wil je online ook goed scoren?

Laten we kennismaken!

Nicholas Foynes
nicholas@digitalpulse.be

Let's work together