Woodlet

Project

Hout outlet

Op de webshop van Woodlet.be vind je allerlei hout en plaatmateriaal voor de bouw, interieur of tuin aan een outlet-prijs. Met zo'n 16 afhaalpunten en levering in België beschikt Woodlet.be over heel wat troeven om hun hout-aanbiedingen aan de man te brengen.

Deze nieuwe shop werd door Digital Pulse geprogrammeerd in Craft CMS. Aan de hand van een op maat gemaakte SEO -en SEA-strategie wordt Woodlet.be snel teruggevonden in de zoekmachines zoals bv. Google.

Klant
Woodlet
Jaar
2020
Service
Web­shop development, Craft Com­merce, SEO, SEA
Bezoek de website
Woodlet home
Woodlet screens

Web­shop op maat in Craft Commerce

Op de webshop van Woodlet.be zijn hun producten onderverdeeld in verschillende outlet categorieën. Dit maakt het voor de bezoeker gemakkelijker om het juiste product snel terug te vinden. Wanneer je op een bepaalde categorie klikt, zie je allerlei producten die onder deze categorie vallen. Je kan je zoekopdracht nog meer specificeren door gebruik te maken van de aangegeven filters.

De webshop werd opgemaakt in Craft Commerce, die vele troeven biedt voor dit e-commerce verhaal. Je kan gemakkelijk alle gemaakte orders opvolgen in dit CMS. Daarnaast kunnen verschillende verzendmethoden, kortingen, aanbiedingen, belastingtarieven enzoverder toegevoegd worden. De producten zelf zijn gekoppeld met een extern systeem en wordt telkens geüpdatet wanneer nodig.

Ik wil ook zo een website
Woodlet4

SEO en SEA strategie op maat

Om ervoor te zorgen dat de webshop van Woodlet.be gemakkelijk gevonden wordt in Google, hebben we een SEO -en SEA strategie op maat opgesteld. De eerste stap in deze strategie was het zoekwoordonderzoek. In dit onderzoek wordt bepaald voor welke zoekwoorden Woodlet.be gevonden moet worden. Aangezien de doelgroep van Woodlet.be heel niche is, was het ook belangrijk om de juiste niche zoekwoorden te vinden. Rekening houdend met deze zoekwoorden werd bepaald welke copy nodig was op de webshop om zo organisch te scoren in de zoekmachines.

Daarnaast werden ook op maat gemaakte advertenties opgesteld die worden gelinkt naar de relevante bestemmingspagina's op de webshop. Zo komt de zoeker in Google op de webshop van Woodlet.be terecht en kan hij/zij het juiste gezochte product snel terugvinden. Om te weten welke advertenties het beste werken, werden conversies toegevoegd aan Google Ads die via Google Tag Manager en Google Analytics werden opgesteld.

Woodlet1
Woodlet2
Woodlet3
Let's meet Nicholas

Wil je online ook goed scoren?

Laten we kennismaken!

Nicholas Foynes

056/94.68.20
nicholas@digitalpulse.be

Let's work together