Vandewiele

Project

Een krachtige multi-website voor Vandewiele.

Vandewiele, gespecialiseerd in de textielindustrie is een wereldwijde marktleider op het gebied van textielmachines en oplossingen.

Vandewiele ontwerpt, produceert en levert geavanceerde weefmachines, tuftmachines en aanverwante technologieën voor verschillende toepassingen in de textielindustrie. Ze staan bekend om hun innovatieve benadering, technische expertise en hoogwaardige producten.

Samen met UXMen & Ambitious zijn we er in geslaagd om de online aanwezigheid van Vandewiele en hun brands te verbeteren, klantgerichtheid te bevorderen en nieuwe groeikansen te benutten. De nieuwe multi-website zal fungeren als een krachtig platform om de waarden, expertise en innovatieve producten van Vandewiele en hun verschillende brands met de wereld te delen.

Bij Digital Pulse stonden we in voor het website development in Craft CMS. Het website design werd onder handen genomen door UXMen. De online marketing werd op punt gezet door Ambitious.

Klant
Vandewiele
Jaar
2023
Service
Web­si­te development, Craft CMS
Bezoek de website
Vandewiele Website4

Een schaal­ba­re en effi­ci­ën­te oplossing

Vandewiele bestaat uit meer dan 15 verschillende merken. Voorafgaand aan het project had elk merk zijn eigen identiteit en website, wat de herkenbaarheid van het overkoepelende merk "Vandewiele" en de verschillende merken niet ten goede kwam.

Het design team werkte de nieuwe identiteit uit voor Vandewiele en zijn verschillende merken en zorgden ook voor de wireframes en nieuwe UX-Designs van de verschillende websites.

Dankzij het doordachte en verfrissende ontwerp werd er voor gezorgd dat elk merk zijn eigen karakter kon behouden, zonder concessies te doen aan functionaliteit.

We hebben ervoor gekozen om de verschillende websites samen met de overkoepelende groep als een multi-site op te zetten in Craft CMS.

Ik wil ook zo een website
Vdw post

Elke merk heeft zijn eigen website binnen de multi-site setup van Craft CMS.

Door te kiezen voor een multi-site opzet, konden we elk merk voorzien van een eigen website met bijhorend CMS. Deze websites zijn onderling verbonden en worden beheerd binnen één CMS.

Een belangrijk voordeel is dat een deel van de groepswebsite automatisch wordt gevuld met inhoud van de verschillende merkwebsites.

Waarom we bewust kozen voor een multi-site setup:

Het beheer van meerdere websites vanuit één centraal beheersysteem vereenvoudigt het beheerproces.

Updates, wijzigingen en nieuwe functionaliteiten hoeven slechts op één plaats en één keer geïmplementeerd te worden, wat tijd en moeite bespaart.

Het is een kostenefficiënte oplossing
, mede dankzij de gedeelde infrastructuur en het beheer van meerdere websites vanuit één CMS.

Een multi-site is eenvoudig schaalbaar.
Nieuwe websites en talen kunnen gemakkelijk worden toegevoegd aan het bestaande CMS.

Het systeem maakt gebruik van flexibele componenten en secties die herbruikbaar zijn.
Deze componenten, ook wel blokken genoemd, maken het beheer van de website eenvoudiger. In Craft CMS kunnen blokken worden gecreëerd om de functionaliteit van een website op te splitsen in kleinere, herbruikbare onderdelen. Dit stelt ons in staat om de bouwstenen van de site gemakkelijk aan te passen, te hergebruiken en te combineren.

Als klant kun je met behulp van deze bouwstenen zelf unieke pagina's maken zonder enige technische kennis.

De verschillende secties en paginatypen zijn tijdens het ontwerpproces bepaald.

Het CMS biedt een uitgebreid rechtensysteem.
Het is mogelijk om per gebruiker rechten in te stellen, zodat elke gebruiker alleen de relevante inhoud kan zien en bewerken waartoe hij of zij toegang heeft.

Vandewiele 2

Een naad­lo­ze over­gang en ver­be­ter­de onli­ne zichtbaarheid

Redirectplannen en SEO-optimalisaties voor Vandewiele's nieuwe website

Onze collega's van Ambitious hebben gezorgd voor een naadloze overgang van de oude naar de nieuwe site. Ze hebben redirectplannen opgesteld om ervoor te zorgen dat bestaande pagina's op de oude website correct doorverwijzen naar de bijbehorende pagina's op de nieuwe site. Hierdoor blijft de bestaande zoekmachinewaarde behouden en worden gebruikers niet geconfronteerd met niet-werkende links.

Door de SEO-optimalisaties te implementeren, streven we ernaar om de organische zoekzichtbaarheid van Vandewiele te vergroten en een hogere positie in de zoekresultaten te behalen.

Het team SEO-experts van Ambitious heeft hun kennis en ervaring ingezet om ervoor te zorgen dat Vandewiele's nieuwe website niet alleen visueel aantrekkelijk is, maar ook geoptimaliseerd is voor maximale zichtbaarheid en vindbaarheid online. Samen blijven we voortdurend de prestaties van de website monitoren en finetunen om ervoor te zorgen dat Vandewiele optimaal profiteert van organisch zoekverkeer en online groei realiseert.

Performance op punt

Voor de multi-site van Vandewiele was performance een must. Met behulp van caching en het gebruik van Blitz kunnen we de performantie van de website garanderen. Dit zorgt voor aanzienlijk bijdragen aan snellere laadtijden van pagina’s en het verminderen van serverbronnen.


Door het genereren van statische HTML-bestanden en het opslaan ervan in de cache, elimineren we de noodzaak om dynamische pagina’s telkens opnieuw op te bouwen bij elke bezoekersaanvraag. Hierdoor kunnen de serverresources efficiënter worden benut en kunnen pagina’s sneller worden geladen. Dit heeft niet alleen een positieve impact op de algehele prestaties van de website, maar verbetert ook de gebruikerservaring door snellere responstijden en een vloeiendere navigatie.

Bezoekers krijgen altijd de meest actuele inhoud te zien, omdat de HTML-bestanden automatisch worden vernieuwd wanneer er wijzigingen plaatsvinden in Craft CMS.

VDW landscape

Het resultaat

De succesvolle samenwerking tussen Vandewiele, UXMen, Ambitious & Digital Pulse heeft geleid tot een herkenbare en functionele online aanwezigheid voor Vandewiele en de verschillende merken. De vernieuwde websites zijn gebruiksvriendelijk, schaalbaar en optimaliseren de prestaties. Het resultaat is een positieve gebruikerservaring en een versterkte merkidentiteit voor Vandewiele en de bijbehorende merken.

Let's meet Impakt 20220620 5

Wil je online ook goed scoren?

Laten we kennismaken!

info@digitalpulse.be

Let's work together