Lab9

Project

Apple Premium Reseller

Bij Lab9 kan je alles terugvinden van Apple. Om hun e-commerce verhaal een extra duwtje in de rug te geven, opteerde Lab9 voor een compleet nieuw design van hun webshop. Er werd een strak en gebruiksvriendelijk webshop design afgeleverd dat matcht met de doelgroepen en doelstellingen van Lab9. Aan de hand van de juiste SEO strategie kan de webshop van Lab9 gemakkelijk teruggevonden worden in Google.

Daarnaast heeft Digital Pulse ook SEA uitgevoerd voor Lab9. Aan de hand van op maat gemaakte advertenties is Lab9 nu meer zichtbaar in Google en worden zowel hun producten als diensten online meer in de kijker geplaatst.

Klant
Lab9
Jaar
2020
Service
Web­shop design, SEO, SEA
Bezoek de website
Layout website lab9
Screenshot webshop Lab9

Dui­de­lijk en clean design met focus op gebruiker

De focus van het nieuwe webshop design ligt op de gebruiksvriendelijkheid. Waar is de gebruiker naar op zoek en hoe kan hij/zij dit zo snel mogelijk terugvinden op de webshop? Het primaire doel van deze webshop is uiteraard hun Apple producten verkopen. Daarnaast biedt Lab9 ook allerlei extra services aan, zoals bv. hun hersteldienst en overnamedienst van Apple producten, hun aanbod voor bedrijven en voor het onderwijs, hun specifieke opleidingen, enzoverder. Ieder onderdeel heeft zijn specifieke plaats op de webshop en wordt zo toegankelijk mogelijk gemaakt voor de bezoeker.

De webshop van Lab9 heeft een clean en licht ontwerp gekregen. Je herkent de stijl van Apple zelf, al vind je ook de persoonlijke Lab9-toets in het design verwerkt. Daarnaast werden ook enkele neuromarketing-technieken toegepast. Zo wordt de gebruiker gemakkelijker naar het juiste onderdeel van de webshop geleid. Er werd bv. gebruik gemaakt van een duidelijke structuur zodat de keuzestress van de bezoeker beperkt wordt. Ook het betalingsproces werd zo eenvoudig mogelijk opgesteld.

Ik wil ook zo een website
Lab9 2 Copy
Lab9 seo

Tekst -en Shopping advertenties op maat

Om ervoor te zorgen dat de online zichtbaarheid van Lab9 vergroot werd, waren ze op zoek naar een partner om advertenties via Google te laten opstellen. Zowel hun merknaam, hun diensten die ze aanbieden als de producten die ze verkopen, moesten meer en hoger aanwezig zijn in Google.

Er werden verschillende campagnes in Google Ads opgemaakt, zowel in de vorm van tekstadvertenties als Shopping advertenties. Bij de tekstadvertenties werd aan de hand van de juiste zoekwoorden op maat gemaakte advertenties opgesteld. Er werden extensies toegevoegd aan de advertenties zodat deze meer zichtbaar zijn in de zoekresultaten. Daarnaast werd ook gebruik gemaakt van uitsluitingszoekwoorden zodat Lab9 zeker geen budget verspilt aan zoekwoorden waarvoor ze niet willen gevonden worden.

De nodige conversies werden ingesteld in Google Ads en gelinkt met Google Analytics. Zo kan gemakkelijk bepaald worden welke advertenties en zoekwoorden het best werken voor Lab9. Aan de hand van een op maat gemaakt data dashboard kan Lab9 snel zien wat de advertentie-inspanningen hebben opgeleverd en wat de kost hiervoor was.

Mockup webshop Lab9 (4)
Let's meet Nicholas

Wil je online ook goed scoren?

Laten we kennismaken!

Nicholas Foynes
nicholas@digitalpulse.be

Let's work together