HOGENT merchandising webshop

Project

HOGENT producten in de kijker

HOGENT biedt een uitgebreid aanbod aan van verschillende producten die eigen zijn aan de Gentse hogeschool. Van kledij, draagtassen, eet- en drinkwaren, schrijf- en papierwaren, gadgets tot geschenken. Om deze artikelen op een eenvoudige manier aan te bieden aan hun doelpubliek, werd geopteerd voor een nieuwe webshop op maat.

Bij Digital Pulse stonden we in voor het webshop design en het webshop development van deze nieuwe webshop in Craft Commerce.

Klant
HOGENT
Jaar
2020
Service
Web­shop design, Web­shop development, Craft Com­mer­ce
Bezoek de website
Hogent screen
Hogent screenshot

Sti­mu­le­ren van aan­ko­pen via de webshop

De webshop van HOGENT moet aantrekkelijk zijn voor verschillende doelgroepen. Zowel de studenten zelf als het personeel moeten gemakkelijk producten kunnen bestellen op deze webshop. Maar ook bezoekers van de hogeschool, mensen die naar gastcollege's komen, erasmusstudenten, ... moeten het aanbod van HOGENT snel kunnen terugvinden. Met deze nieuwe webshop op maat wil HOGENT hun merkbekendheid vergroten en het aantal verkopen van hun producten laten stijgen.

Deze webshop werd zo ingedeeld dat de bezoekers snel het gewenste item kunnen aankopen in slechts enkele klikken. De verschillende categorieën worden getoond op de homepagina. Indien de bezoeker nog niet zeker weet wat hij/zij wil zien/kopen, is er ook de optie 'alle producten'. Dit neemt de drempel weg dat men per sé een bepaalde categorie moet kiezen. Onder de verschillende categorieën worden enkele producten uitgelicht. Hier kan de bezoeker ook wat inspiratie opdoen en wordt hij/zij extra gestimuleerd om een product aan te klikken.

Per productcategorie zijn verschillende filters aanwezig. Zo kan de bezoeker nog iets specifieker bepalen waar hij/zij naar op zoek is. Per product wordt wat extra informatie meegegeven. Na het inloggen op de webshop kunnen de prijzen gezien worden en kan de bezoeker het gewenste product op een gebruiksvriendelijke manier bestellen.

Ik wil ook zo een website
Hogent1
Hogent2
Hogent3
Let's meet Nicholas

Wil je online ook goed scoren?

Laten we kennismaken!

Nicholas Foynes
nicholas@digitalpulse.be

Let's work together