Digital Pulse

Webdesign

Ontwikkeling1

Jouw website is de basis van jouw online succes, en deze moet scoren. Jouw website moet niet enkel technisch sterk zijn, het moet ook aangenaam en eenvoudig zijn om door te surfen. Het design van jouw website moet niet enkel aantrekkelijk zijn, het moet ook zorgen voor conversies.

Bevat jouw website één van deze noodzakelijke kenmerken niet? Dan is het hoogst tijd om hier verandering in te brengen!

Om dé optimale website te verkrijgen, gaan onze designers als volgt te werk:

1. Strategie

Voor dat een project van start gaat, zitten de designers samen met jou. Wie is de doelgroep die de website zal bezoeken? Wat is het doel van de website? Elke website heeft ten minste één hoofddoel. Het meest voorkomende doel van een website (en uiteraard altijd van een webshop) is het verkrijgen van meer verkopen. Daarnaast heb je ook nog andere doelen, zoals bijvoorbeeld het streven naar meernaamsbekendheid, engagement verkrijgen via de website of het creëren van lead generation.

Afhankelijk van het doel en de doelgroep, is het belangrijk om te overwegen hoe we die bepaalde gebruiker kunnen overtuigen om tot het doel te komen. Is de gebruiker een 60+er, dan voeren de designers een verschillend denkproces uit in vergelijking met een website met tieners als doelpubliek. Heeft de website als doelgroep hoog opgeleiden of is het voor iedereen? Is het voor een doelpubliek van een bepaalde sector? Enzoverder. Het doel en de doelgroep bepalen dus grotendeels hoe de designers te werk gaan.

Daarnaast bespreken de designers met de klant of er concurrenten zijn die hetzelfde doel en dezelfde doelgroep hebben. Zoja, is het belangrijk om samen na te denken wat jouw bedrijf zich differentieert in vergelijking met de concurrentie. Het is dus belangrijk om de USP’s (Unique Selling Points) aan te kaarten van het bedrijf.

Omer

2. Gebruikersgemak

Eens het doel, de doelgroep en de USP's gedefineerd zijn, kunnen we hiermee een structuur van de website uitschetsen. De structuur toont aan welke webpagina’s kunnen opgemaakt worden, wat op welke webpagina komt en welke webpagina's doorlinken naar elkaar. Dit allemaal in functie van het te behalen doel en de te bereiken doelgroep. De gebruiker moet gemakkelijk zijn weg vinden op de website, maar ook de zoekmachines houden van een duidelijke structuur op de website.

3. Visueel design

Naast een goede, eenvoudige en voor de hand liggende structuur is het ook belangrijk dat de look & feel van de website overeen komt met het product of de dienst. Kleuren, lettertypes, iconen, illustraties, fotografie, ... kunnen ervoor zorgen dat een sfeer wordt opgeroepen die perfect aansluit bij het product of de dienst. Dit zal er dan ook voor zorgen dat de doelgroep zich aangesproken voelt. De designers maken altijd één voorstel in design waar zij volledig achterstaan. Er wordt gemotiveerd aan de klant waarom er gekozen werd voor die stijl en waarom dit het best aansluit bij het product of de dienst.

4. Responsive design

Een design dat niet responsief is? Dat is de dag van vandaag not done. In deze moderne tijd worden websites vaker bekeken op smartphone/tablet. Onderzoek wijst uit dat elk jaar steeds meer mensen surfen via smartphone en steeds langer surfen op hun smartphone. Daarnaast is een responsive design ook heel belangrijk op vlak van SEO. Het is dus van groot belang dat de website even mobiel toegankelijk is in vergelijking met een computerscherm. Er wordt altijd een optimaal ontwerp voorzien voor verschillende schermgroottes.

Aan de hand van deze werkwijze zullen de bezoekers van jouw website visueel overtuigd worden, maar het zal hen ook aanzetten om de gewenste acties te ondernemen.

Roots

Wij bouwen een website aangepast aan jouw bedrijf

  • Wij maken jouw design op maat, aangepast aan jouw doelstellingen en doelgroepen.
  • Een website die scoort in Google? Check. Bij het opmaken van jouw uniek design, staat jouw gebruiker centraal. Dit is niet alleen gunstig voor jouw bezoeker, ook de zoekmachines (zoals bv. Google) kunnen dit appreciëren.
  • Het oog wil ook wat. En het oog zal wat krijgen. Aan de hand van kleuren, lettertypes, beelden, … zal de sfeer van de website perfect aansluiten bij jouw product of dienst.
  • Een responsief design kan niet ontbreken. Er wordt altijd een optimaal design voorzien voor verschillende schermgroottes (desktop, smartphone en tablet).
  • Wil je jouw bestaande website in een nieuw jasje steken? Dat kan. Of wil je een volledig nieuwe website of webshop opstarten aan de hand van onze designs? Dat kan ook.

Nog niet overtuigd? Bekijk dan zeker eens ons portfolio!

Ik wil het portfolio zien

Contacteer ons vrijblijvend! Onzediensten

Op zoek naar een uniek en professioneel webdesign?

Vul jouw gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op!