28 september 2018 1 minuut

Welke #hashtags moet ik gebruiken voor mijn bedrijf

#hashtags #social media
Thuy Thumb

Hashtags, je kan er niet meer zonder. In 2007 introduceerde Twitter de eerste hashtag. Vandaag gebruiken we ze niet enkel op verschillende social media kanalen, maar zelfs in offline campagnes of in onze dagelijkse gesprekken. Kortom: de hashtag is een wereldwijd fenomeen geworden.

Met hashtags bereikt jouw content het juiste publiek, en zelfs een nieuw publiek. Door de juiste tags te gebruiken vergroot je jouw bereik, maar het is belangrijk om jouw hashtags op een strategische wijze te gebruiken. In de ideale situatie worden jouw bezoekers niet enkel volgers, beter: ze worden jouw klanten! Daarom geven wij jou enkele tips mee om de juiste hashtags te vinden. Uiteraard verschilt het gebruik ervan per kanaal. Voor deze post gaan we dieper in op het gebruik ervan voor jouw Instagrammarketing. Want wist je dat instagram posts met hashtags gemiddeld meer dan 12,6% meer engagement hebben dan posts zonder hashtags?

Dit zijn de 5 tips om de beste hashtags te vinden voor jouw bedrijf:

Instagram Results

1. Start met een lijst

Denk in sets van hashtag, we noemen ze ook topic buckets. Deze topics zijn bijvoorbeeld: food, health, design, interior, etc. Deze sets zijn gebaseerd op jouw doelgroep. Zoek uit welke hashtags jouw doelgroep aanspreken;

2. Wat doen jouw concurrenten?

Welke hashtags gebruiken mijn grootste concurrenten? Het is altijd goed om even te gaan spieken bij jouw concurrenten. Zij mikken namelijk op hetzelfde publiek als jou. Op deze manier kan je ook zien welke hashtags meer engagement hebben;

3. Instagram Influencers

Kijk naar Instagram influencers binnen jouw domein. Jouw doelpubliek is reeds fan van deze influencers. Waarom niet leren van de beste?;

4. Specifieke en Niche Hashtags

Gebruik specifieke of niche hashtags in plaats van hashtags die te veel worden gebruikt. Jouw posts zullen toch verloren lopen tussen honderden andere posts met dezelfde hashtags. Hou het relevant en richt je op jouw publiek en sector.

5. Gerelateerde hashtags

Ga op zoek naar gerelateerde hashtags. Deze kan je terugvinden bij doe zoektool van Instagram onder de rubrieken 'Top' en 'Tags'.

Wil je meer weten over het gebruik van #hashtags of over instagrammarketing in het algemeen?

Ja, #helpmij

Stay updated!
Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste digitale trends, tips & tricks, interessante events en seminaries? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Schrijf mij in!